Očisti, pokupi, razvrstaj, recikliraj, stvori novu vrijednost!

Posljednji dan projekta „Pokreni se! Volontiraj! 2 obilježen je kreativno-edukativnom-eko akcijom Volontersko kreativni klub Obrtničke Škole Požega KAP. Pod sloganom „Očisti, pokupi, razvrstaj, recikliraj, stvori novu vrijednost!“ učenice i učenici Obrtničke škole Požega udružili su snage i počistili okoliš ispred ulaza u školu, a od prikupljenog otpada stvarali kreativne kolaže, te odbačenim predmetima dali novi oblik i funkciju.

Kroz deset mjeseci trajanja projekta provedeno je 10 radionica „Volontiraj i ti“ za oko 250 učenika srednjih škola. Održana je edukacija „Uvod u menadžment volontera“ namijenjena organizatorima volonterskih aktivnosti. Održana je radionica „Školsko volontiranje“ namijenjena prosvjetnim djelatnicima u svrhu razvoja volonterskih programa i klubova u odgojno-obrazovnim ustanovama. U suradnji s HZZ-om provedena je radionica „Volontiranje kao put prema većoj zapošljivosti mladih“ namijenjena mladim nezaposlenim osobama. Održan je Okrugli stol na temu stanja volonterstva na području naše županije i na osnovu svih prikupljenih informacija, mišljenja i iskustava kreiran je Akcijski plan Volonterskog centra Požega. Organizirane su 4 volonterske akcije u kojima je oko 60 volontera.
Aktivnosti Volonterskog centra Požega nastavljaju se i dalje kroz podršku građanima koji pokazuju interes za volontiranje te potporu OCD-ima, ustanovama i institucijama koje u svom radu imaju ili žele uključiti volontere.